Preventief rioolbeheer kan uw onvoorziene reparatiekosten tot 80 % doen zakken

Onvoorziene reparatiekosten in het rioolstelsel zijn de nachtmerrie van elke rioolbeheerder. Bijkomende vragen dringen zich steeds op: waar liggen de structureel defecte leidingen, slecht functionerende pompstations? Wanneer moet de infrastructuur eigenlijk best vervangen worden en hoe? Kan een vervangingsinvestering of renovatie worden uitgesteld? Helpen lokale ingrepen nog? Zo ja, zijn deze kosteffectief en tot wanneer? Hoe kan ik best het onderhoud organiseren, weliswaar aan minimale kost, maar toch duurzaam en gericht? Wat is het nodige investeringsbudget voor de volgende 10 jaar? ...

Hydroscan kan U helpen bij het vinden van een antwoord op al deze vragen.

Alvast het goede nieuws: preventief onderhoud van 20% van de leidinginfrastructuur van een rioolstelsel vermijdt al 80% van de risico’s op reparatiekosten. 
Het vinden van de strategische assets en een structureel beheer van het rioolstelsel biedt dus een enorme kostenbesparing! 
Hydroscan heeft een unieke methodiek ontworpen en de nodige technologie in huis om:
  • De kritische assets in een rioolstelsel te lokaliseren;
  • Hun impact te begroten;
  • Gefocust preventief onderhoudsplan op te stellen.

Het resultaat: Een duurzaam en zeer kostenefficiënt masterplan met gericht preventief onderhoud op die assets die kostbaar zijn! U reduceert zeer drastisch uw reparatiekosten! 

Wilt U meer weten? Bekijk onze gespecialiseerde diensten zoals: