Ontwerp Nieuwe Dokken in Gent wint klimaatprijs ‘Radicale Vernieuwers’.

Voor de tweede keer gingen De Standaard, de Sociale Innovatie­Fabriek en Radio 1 op zoek naar Radicale Vernieuwers in Vlaanderen in Brussel voor een betere wereld en een leefbare planeet. Uit 322 inzendingen werd DuCoop, de coöperatieve die instaat voor de ontwikkeling van het bouwproject Nieuwe Dokken bekroond met de Klimaattrofee.

DuCoop bouwt in de Nieuwe Dokken de woonwijk van de toekomst in Gent. Grond- en afvalstoffen, energie en water worden gerecupereerd en uitgewisseld. Afvalwater wordt selectief opgevangen en samen met het GFT-afval en de voedselresten van de bewoners verwerkt tot biogas voor de verwarming. Grondstoffen zullen tijdens de waterzuivering worden teruggewonnen. Slimme energiesystemen zorgen voor een optimale uitwisseling van energie. De technologie is er, en wordt op grote schaal ingezet voor de creatie van een ecologische woonwijk.

HydroScan stond hierbij mee in voor het ontwerp van een duurzaam watersysteem binnen dit project.

Nieuwsartikel

Hydroscan, uw onafhankelijk partner voor integraal waterbeheer

Sinds jaren focussen Hydroscan’s ingenieurs zich op het verlengen van de grenzen op alle vlakken van integraal waterbeheer en water management.
Niet meer en ook niet minder.

We durven dan ook te stellen dat we vandaag bij de top behoren van wereldwijde experts in integraal waterbeheer.

Uw voordelen? Effectiviteit bij het oplossen van uw moeilijkste waterproblemen.