HydroScan medelaureaat stadsontwikkeling Oude Dokken

HydroScan mee geselecteerd als laureaat voor stadsontwikkelingsproject “Wonen aan de Schipperskaai”, Gent

Het project ‘Wonen aan de Schipperskaai’, gelanceerd in februari 2012 door het Gentse Stadsontwikkelingsbedrijf Sogent, krijgt steeds meer vorm.  Deze week legde Sogent immers  de rangorde vast van de drie mogelijke partners voor de ontwikkeling van het nieuwe woonproject aan de Oude Dokken. DOK9000, het team rond projectontwikkelaars Re-Vive, Vanhaerents Development en Van Roey Vastgoed, kwam daarbij als eerst gerangschikte uit de bus! 

1500 woningen aan de Oude Dokken

De komende jaren verrijzen in het volledige gebied rond de Oude Dokken ongeveer 1500 woningen. Het deel aan de oostzijde van het Handelsdok komt het eerst aan de beurt. Langs de Schipperskaai komen ongeveer 350 woningen, woongroen, een basisschool, een crèche en een sporthal.

Voor de bouw van de woningen (verdeeld over drie bouwvelden) en de aanleg van twee zones voor woongroen gaat Sogent in zee met een private partner. Dat is een team dat uit verschillende partijen (zoals ontwikkelaars, architecten, duurzaamheidsspecialisten, financiële experten, enzovoort) is samengesteld. DOK9000, het team rond projectontwikkelaars Re-Vive, Vanhaerents Development en Van Roey Vastgoed, kwam daarbij als eerst gerangschikte uit de bus!

DOK9000 werkt voor de verschillende disciplines samen met Stéphane Beel Architects, Maat-ontwerpers, BLAF architecten, denc!-studio, Onix, Ontwerpbureau Pauwels, Ingenium nv, Hydroscan, Vectris cvba, Common Ground, Daidalos Peutz bouwfysisch ingenieursbureau, E-STER, DEC, ESA en ELD. Bijkomende onderaannemers zijn Artes Depret & Van Roey.

Ambitieus plan

Vanhaerents Development is trots dat haar voorstel de beoordelingscommissie wist te overtuigen. Het voorstel viel vooral op door de diversiteit in woningen en publieke ruimtes, de aandacht voor collectiviteit en de verregaande ambities op het vlak van mobiliteit en duurzaamheid. Op verschillende vlakken is het voorstel bovendien bijzonder ambitieus. Dat is onder meer zo op het vlak van mobiliteit en parkeren. Eén bouwveld is volledig verkeers- en parkeervrij en het noordelijke deel van de Koopvaardijlaan wordt een parkweg. Daarnaast gaan we ook voor een volledig energieneutraal project. Met een waarde van 93,9 stelt het project een zeer hoge score op de duurzaamheidsmeter voorop.

Maquettes

Benieuwd naar de plannen van DOK9000? Vanaf zaterdag 21 december kan je de maquettes van de voorstellen en de bijhorende informatie bekijken bij Sogent (Volderstraat 1, 9000 Gent) in de tentoonstellingsruimte op de 1e verdieping. Meteen na nieuwjaar gaan de onderhandelingen met Sogent van start. Als alles vlot verloopt, ondertekenen we na de zomer de overeenkomst. In de loop van 2015 kunnen de werken dan beginnen.

 

Verder lezen op oudedokken.be

 

Hydroscan, uw onafhankelijk partner voor integraal waterbeheer

Sinds jaren focussen Hydroscan’s ingenieurs zich op het verlengen van de grenzen op alle vlakken van integraal waterbeheer en water management.
Niet meer en ook niet minder.

We durven dan ook te stellen dat we vandaag bij de top behoren van wereldwijde experts in integraal waterbeheer.

Uw voordelen? Effectiviteit bij het oplossen van uw moeilijkste waterproblemen.